Trust Krediet Beheer »

http://www.achaten-suisse.com/ 2016
Head office
1500 m2, 130 workstations

 

Spaces Hofplein »

2016
Office concept, Rotterdam
5-12.000 m2,  485 business club seats
In collaboration with Sevil Peach, London
Role: executive architect

Spaces Hofplein is situated a stone’s throw away from Rotterdam Centraal station and as the gateway into Rotterdam city centre, it’s easily accessible by car. As one of the first high rises to grace the Rotterdam skyline, this is an office with history and soul. Its imposing concrete structure with large glass windows flood the office with natural light, while offering an excellent vista point over the city of Rotterdam and the Maas River, with views extending as far as Delft. Its exciting and innovative style conceived by internationally renown London based interior designer Sevil Peach, reflects the creative philosophy of Spaces. We designed a self-supporting steel structure inside that sits strongly in this Brutalist building, providing a background for warm, inviting workplaces. The use of warm cherry wood, rich fabric colors and custom made lights contributes to a very levitra dosage instructions special working environment.

 

Spaces Surry Hills »

2015
Office concept, Sydney
2500 m2,  222 business club seats

This contemporary and unique working environment is located in the bustling inner-city suburb of Surry Hills, just 2km from the Sydney CBD. This beautifully designed location occupies the ground and first floors, featuring soaring high ceilings, designer furniture and an abundance of natural light. Spaces Surry Hills provides the ideal setting to showcase businesses in a dynamic and inspiring environment amongst some of Australia’s leading startup and established companies in marketing, advertising, design and architecture. The distinct European design, using solid oak, warm colours and top class design furniture creates a unique environment that stands out from the crowd.

 

Microsoft »

2009
European Headquarters, Amsterdam
12.000 m2, 750 workstation, 1.300 people
In collaboration with Sevil Peach, London
This project was created when employed
by Rietmeijer Huisvestingadviseurs (now CBRE)

Microsoft wanted their head office to be the first fully, truly open and flexible office where everybody works on open desks – even HR and the entire management. It is the new way of working in optima-forma.
To bring human scale to this large organisation, we grouped many different kinds of workspaces intuitively throughout the floors.
Ranging from single person concentration rooms to family tables through to height adjustable work booths. On one floor we created a large meeting area for staff and guests. This has become the buzzing heart of the organisation; promoting communication, creativity and social interaction.

 

Filmacademie Amsterdam »

2014 – until present
School and backoffices / studios, Amsterdam
4800 m2 / 2400 m2,  420 students

The renovation of the Film Academy was a challenging project. Inside this imposing, enclosed building, designed by Koen van Velsen was a need for space, contact and openness. With respect for the minimalistic design and restrained use of materials, we worked with the fire compartmentation, the corridor structure and voids so we could find over 200 square meters of extra space. In addition, we enhanced the use of space by allowing departments to overlap, thus creating more contact and interaction. The renovated interior is rough, blank and opinionated. Much as its students, and the building. Design classics stand alongside innovative designs and recycled furniture.