Spaces Hofplein »

2016
Office concept, Rotterdam
5-12.000 m2,  485 business club seats
In collaboration with Sevil Peach, London
Role: executive architect

Spaces Hofplein is situated a stone’s throw away from Rotterdam Centraal station and as the gateway into Rotterdam city centre, it’s easily accessible by car. As one of the first high rises to grace the Rotterdam skyline, this is an office with history and soul. Its imposing concrete structure with large glass windows flood the office with natural light, while offering an excellent vista point over the city of Rotterdam and the Maas River, with views extending as far as Delft. Its exciting and innovative style conceived by internationally renown London based interior designer Sevil Peach, reflects the creative philosophy of Spaces. We designed a self-supporting steel structure inside that sits strongly in this Brutalist building, providing a background for warm, inviting workplaces. The use of warm cherry wood, rich fabric colors and custom made lights contributes to a very levitra dosage instructions special working environment.

 

Freshfields Bruckhaus Deringer »

2005
Office for law firm, Amsterdam
7.000 m2,  220 people
In collaboration with David Chipperfield, London
This project was created when employed
by Rietmeijer Huisvestingadviseurs (now CBRE)
Role: executive architect

Freshfields Burckhaus Deringer conducted a complete renovation of their law office in Amsterdam, focusing on a modern look. David Chipperfield transferred this eighties building into a geometric, minimalistic sculpture. We designed the interior to match; sleek, strong lines, but also functional and fresh. The high attention to details, materials and the finish bring http://www.achaten-suisse.com/ the interior in line with the exterior. The result is a tranquil and open space that helps to calm and reassure clients, even when it is right at the edge of the hectic business district of Amsterdam.

 

Spaces Vijzelstraat »

2014
Office concept, Amsterdam
1,200 m2, 105 work and meet seats
In collaboration with Sevil Peach, London
Role: executive architect

The Spaces concept in a tough-on-the-outside building, located in the heart of Amsterdam. The concrete exterior was renovated and the interior needed to both soften and show the value of the raw outside. Soft touches, rough wood and an eclectic collection of furniture complement the concrete walls. In addition we experimented with new types of seating areas and, given its central location, we made sure there is a clear view as to who is going in and out. Even though the office is big and hosts a lot of different freelancers, it is built according to human scale and feel like working from home or in a café.

 

Spaces Rode Olifant »

2012
Office concept, The Hague
1.500 / 9.000 m2, 120 work and meet seats
In collaboration with Sevil Peach, London
Role: executive architect

The successful office concept Spaces was taken a step further when opening in the Hague. The sheer beauty of this listed building was exciting as well as challenging. We needed to find a way to merge the modern look and feel of Spaces with the traditional character of the building. We restored the building and improved the technical installations throughout. Public areas were opened up by re-arranging fire compartments and to provide character also to the interior,
we experimented with unusual materials, such as brass flooring, lacquered MDF and mitered OSB. The result is an eye-catching and much loved work- and meeting centre in the heart of the political capital.

 

Amnesty International »

2002
head offices, Amsterdam
4.500 m2, 120 workstations
This project was created when employed
by Rietmeijer Huisvestingadviseurs (now CBRE)

Amnesty International is located in a beautiful listed building in the centre of Amsterdam for the hundreds of volunteers that work with them. Amnesty wanted to renovate and create the most enjoyable office experience possible within the limits of their budget. We set out to restore the building’s character and provide complete transparency in the design and use of techniques. In combination with a specific use of light we eventually created a pleasant place to work in.